• Διεθνής πολιτική

    Η Ρωσία δηλώνει πως θα ήθελε να αποφύγει να παρέμβει στην Υπερδνειστερία

    • NewsRoom
    Πεσμένες στο έδαφος κεραίες ραδιοφωνίας μετά από εκρήξεις στην Υπερδνειστερία

    Πεσμένες στο έδαφος κεραίες ραδιοφωνίας μετά από εκρήξεις στην Υπερδνειστερία


    Η Ρωσία δηλώνει πως θέλει να αποφύγει ένα σενάριο κατά το οποίο θα «έπρεπε να παρέμβει» στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, στην Μολδαβία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ρωσικό ΥΠΕΞ.

    Η ένταση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας αυξήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο έπειτα και από τις δηλώσεις του υποδιοικητή των δυνάμεων της Κεντρικής Ρωσικής Διοίκησης πως ο ρωσόφωνος πληθυσμός της είναι «θύμα καταπίεσης» και πως η Ρωσία θα επιδειώξει να καταλάβει τη νότια Ουκρανία για να διασφαλίσει απευθείας πρόσβαση στον θύλακα που υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

    Την Κυριακή σημειώθηκε έκρηξη στην περιοχή, μια στην έδρα το τοπικού υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της αυτόκλητης δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας. Τη Δευτέρα σημειώθηκαν νέες εκρήξεις που έπληξαν πύργο της ραδιοφωνίας, καταστρέφοντας δύο κεραίες, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

    Το «Συμβούλιο Ασφαλείας της  Υπερδνειστερίας» χαρακτήρισε τις επιθέσεις «τρομοκρατικές», ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση της Μολδαβίας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

    Η Υπερδνειστερία αποσχίσθηκε de facto από το κράτος της Μολδαβίας έπειτα από σύντομη εμφύλια σύρραξη μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μολδαβία: Ανησυχία για εμπλοκή της Υπερδνειστερίας στον πόλεμο – Συγκαλείται Συμβούλιο Ασφαλείας



    ΣΧΟΛΙΑ