• Διεθνής πολιτική

    Οι Δυτικοί εκτιμούν πως η ουκρανική αντίσταση επιβράδυνε τους Ρώσους – Διακόψαμε προσωρινά λέει η Μόσχα

    • NewsRoom
    Άρμα της Ρωσίας στην Μαριούπολη

    Άρμα της Ρωσίας στην Μαριούπολη


    Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν κάνει την πρόοδο που θα ήθελαν, ιδιαίτερα στο βορρά της Ουκρανίας, ανέφερε το Σάββατο αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας στο Reuters.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η «βιώσιμη» ουκρανική αντίσταση προκαλεί προβληματισμό στις ρωσικές δυνάμεις. «Έχουν απογοητευτεί από αυτό που έχουν δει ότι είναι μια πολύ αποφασιστική αντίσταση», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει στοιχεία. «Αυτό τους έχει επιβραδύνει».

    Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε πως η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία έχει επιβραδυνθεί προσωρινά, πιθανότατα λόγω των προβλημάτων στα logistics και της ισχυρής αντίστασης.

    «Η ταχύτητα της ρωσικής προέλασης έχει επιβραδυνθεί προσωρινά, πιθανότατα ως αποτέλεσμα των οξυμένων υλικοτεχνικών δυσκολιών και της ισχυρής ουκρανικής αντίστασης», ανέφερε το υπουργείο σε μια τακτική ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών που αναρτήθηκε στο Twitter.

    «Οι ρωσικές δυνάμεις παρακάμπτουν μεγάλα ουκρανικά πληθυσμιακά κέντρα, ενώ αφήνουν δυνάμεις να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν. Οι νυχτερινές συγκρούσεις στο Κίεβο είναι πιθανό να αφορούσαν περιορισμένο αριθμό προ-τοποθετημένων ρωσικών ομάδων. Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας», πρόσθεσε.

    Την ίδια ώρα, πάντως, το Κρεμλίνο προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για νέα εντολή για επίθεση μετά από προσωρινή διακοπή. Μάλιστα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η επίθεση ξεκίνησε ξανά μετά την άρνηση της Ουκρανίας να διαπραγματευθεί.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όλες οι ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία έλαβαν σήμερα την εντολή να συνεχίσουν την επίθεση από πάσα κατεύθυνση, έπειτα από μια προσωρινή διακοπή χθες. . Επαναλαμβάνοντας ανάλογα σχόλια που έκανε νωρίτερα το Κρεμλίνο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξήγησε πως η χθεσινή παύση έγινε εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, όμως οι επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται, αφότου η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι: «Ελέγχουμε το Κίεβο και τις βασικές πόλεις – Σπάσαμε το ρωσικό σχέδιο»

    Κρεμλίνο: Ξεκινήσαμε νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, η Ουκρανία αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις

    Λαβρόφ σε Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με επικοδομητικές δυνάμεις για τη λύση στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ