• Διεθνής πολιτική

    Η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας για την ανθρωπιστική βοήθεια: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

    • NewsRoom

    Υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος φορτώνουν εξοπλισμό περίθαλψης σε αεροπλάνο της Aegean, στο πλαίσιο αποστολής βοήθειας της χώρας μας προς την Τουρκία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φονικού σεισμού, Σπάτα , Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    «Σας ευχαριστούμε πολύ», γράφει η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα στο twitter για την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία, για την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Η τουρκική πρεσβεία έκανε retweet την ανάρτηση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης στην Τουρκία μέσω τεσσάρων πτήσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζελένσκι: Μια νικήτρια Ουκρανία θα γίνει μέλος της ΕΕ

    Μελόνι: «Άτοπη» η πρόσκληση του Μακρόν στον Ζελένσκι



    ΣΧΟΛΙΑ