• Διεθνής πολιτική

    H κυβέρνηση Μπάιντεν συγχώρησε φοιτητικό χρέος $39 δισ.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα συγχωρέσει αυτόματα 39 δισ. δολάρια φοιτητικού χρέους για 804.000 δανειολήπτες.

    Όπως μεταδίδει το CNBC, η ελάφρυνση είναι αποτέλεσμα διορθώσεων στα σχέδια αποπληρωμής του συστήματος φοιτητικών δανείων, το οποίο προσαρμόζει τις δόσεις με βάση το εισόδημα του δανειολήπτη.

    Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια αποπληρωμής, το εναπομείναν χρέος των δανειοληπτών μπορεί να συγχωρεθεί από την κυβέρνηση, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές για 20 χρόνια ή 25 χρόνια και ανάλογα με το πότε δανείστηκαν και τον τύπο του δανείου και του σχεδίου τους.

    Στο παρελθόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεν λήφθηκαν υπόψη πληρωμές που θα έπρεπε να είχαν φέρει έναν δανειολήπτη πιο κοντά στη συγχώρεση του χρέους του.

    «Για πάρα πολύ καιρό, οι δανειολήπτες αγνοήθηκαν λόγω ενός κατεστραμμένου συστήματος που απέτυχε να παρακολουθεί με ακρίβεια την πρόοδό τους προς τη συγχώρεση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μιγκέλ Καρντόνα.

    Για να καταστήσει τους δανειολήπτες επιλέξιμους για συγχώρεση, η κυβέρνηση Μπάιντεν έλαβε υπόψη πληρωμές για δανειολήπτες που είχαν σταματήσει την εξυπηρέτηση του δανείου τους σε κάποιες περιόδους χάριτος και εκείνους που είχαν κάνει μερικές ή καθυστερημένες πληρωμές.

    Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το σαρωτικό σχέδιο ελάφρυνσης φοιτητικών δανείων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο θα είχε προσφέρει ανακούφιση σε περίπου 37 εκατομμύρια ανθρώπους.

    Η Διεύθυνση Παιδείας θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τους δικαιούχους δανειολήπτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπακογιάννης για Αξαρλιάν: Ποτέ δεν ξεχνάμε

    Απορρίφθηκε η έφεση για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

    Καύσωνας «Κλέων»: Νέο κύμα ζέστης στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ