ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον προσωρινό ηγέτη της Συρίας Αχμάντ Χουσείν Αλ Σάρα συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ιστορική ευκαιρία να χαράξουν μια νέα πορεία για τη Συρία, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο κ. Γκουτέρες σημείωσε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην πορεία της πολιτικής μετάβασης στη Συρία και τόνισε την ανάγκη για μια μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς, στο πνεύμα των βασικών αρχών της απόφασης 2254 (2015) του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε την υποστήριξη του ΟΗΕ στην ανάκαμψη της χώρας και στον λαό της Συρίας για την κάλυψη των ανθρωπιστικών του αναγκών και εξέφρασε την ανησυχία του για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας του 1974 για την Αποχώρηση των Δυνάμεων.
Διαβάστε επίσης
Ερντογάν: Ανταπέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Τον κάλεσε για τα γενέθλια του
Κάιρο: Αραβική σύνοδος κορυφής για την ανοικοδόμηση της Γάζας απέναντι στην πρόταση Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, Alpha Bank, Πειραιώς, LAMDA, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Apple, Amazon, Tesla
- Παναγιώτα Διαμαντή: Πώς το όραμα μιας δασκάλας δίνει «Νέα Ζωή στο Χωριό» και σώζει σχολεία
- Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Ρουβίκωνας και οι πέφτουλες
- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο & κράτος δικαίου: Γιατί η Ελλάδα καταδικάζεται συνεχώς για τις ίδιες παραβιάσεις – Σε ποια θέση βρίσκεται
