• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Σκεπτικισμός στο υπουργείο Οικονομικών για τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού στις επιχειρήσεις

    • NewsRoom

    Γερμανός Yπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ


    Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ εξέφρασε σήμερα τις επιφυλάξεις του σχετικά με ενδεχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για την υποχρεωτική παροχή διαγνωστικών τεστ στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις. Οι ίδιες απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το 80-90% κάνει ή προετοιμάζεται να ξεκινήσει διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με έρευνά τους.

    Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός κατέστησε σήμερα σαφές ότι έχει επιφυλάξεις για ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση του θέματος κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με επιχειρηματικές ενώσεις, όπως πληροφορήθηκε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) από συμμετέχοντες.

    «Εάν ρυθμισθεί νομοθετικά κάτι, θα πρέπει επίσης και να ελέγχεται, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες για να συγκροτηθούν τέτοιο ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κατά το διάστημα αυτό όμως οι εμβολιασμοί θα επιταχυνθούν», τόνισε ο Άλτμάιερ. Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε επίσης: «Αναγνωρίζω τις προσπάθειες της οικονομίας (στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού). Πολλά έχουν προχωρήσει και επιτευχθεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει όμως ακόμη κάνει τελική αξιολόγηση».

    Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις, οι επιχειρηματικές ενώσεις τόνισαν πάντως ότι απορρίπτουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα διαγνωστικά τεστ. Όπως προκύπτει δε από σχετική έκθεση των κορυφαίων επιχειρηματικών ενώσεων, το 80 με 90% των επιχειρήσεων στη Γερμανία κάνουν ήδη διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους ή προετοιμάζονται να τα ξεκινήσουν.

    Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας διεξάγουν πάντως τις δικές τους έρευνες για το θέμα αυτό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκουτέλης: Εντός των επόμενων ωρών οι αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα

    Τζανάκης: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στην Ελλάδα

    ΠΟΥ: «Ευλογοφανής όχι όμως επιβεβαιωμένη» η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των θρόμβων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ