• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Συμπληρωματικό προϋπολογισμό άμυνας €2 δισ. θέλει ο Σολτς για βοήθεια στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    O Καγκελάριος της Γερμανιας Ολαφ Σολτς

    Όλαφ Σολτς


    Συμπληρωματικό προϋπολογισμό στον τομέα της άμυνας ύψους 2 δισ. ευρώ επιθυμεί να φέρει η κυβέρνησή του στο κοινοβούλιο ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters.

    Σύμφωνα με την πηγή, το μεγαλύτερο μέρος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού θα κατευθυνθεί ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

    Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση συναποτελείται από τρία κόμματα, που πρέπει να συμφωνούν στη γενική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής: τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες, από τους οποίους προέρχεται ο κ. Σολτς, τους κεντροαριστερούς-οικολόγους Πράσινους και το κεντρώο – κεντροδεξιό Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

    Οι σχέσεις Γερμανίας – Ουκρανίας περνούν μια περίοδο αμηχανίας, μετά τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι το επιτελείο του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση να επισκεφθεί το Κίεβο ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

    Αιτία είναι η επί χρόνια φιλορωσική στάση του αρχηγού του γερμανικού κράτους, όταν εκείνος υπηρετούσε ως επιτελάρχης του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ και αργότερα ως υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Εκνευρισμός στη Γερμανία για την απόφαση της Ουκρανία να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο πρόεδρο Σταϊνμάιερ

    Όλαφ Σολτς: Επιφυλακτικός για την αποστολή γερμανικών βαρέων όπλων στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ