Διεθνής πολιτική

Γερμανία: Παροτρύνουν τον Ζέντερ του CSU για Καγκελάριο σε κυβέρνηση «Τζαμάικα»

  • NewsRoom
Γερμανία: Παροτρύνουν τον Ζέντερ του CSU για Καγκελάριο σε κυβέρνηση «Τζαμάικα»

Μάρκους Ζέντερ


Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να παροτρυνθεί ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ να προτείνει στους Πράσινους (Die Gruenen) και στο Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση συνασπισμoύ (“Τζαμάικα”) και, εάν είναι επιτυχείς, να διεκδικήσει ο ίδιος την εκλογή του ως καγκελαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» («Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND»).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «από κύκλους του CDU και του CSU θεωρείται ως ένδειξη (του ενδιαφέροντός του) το γεγονός ότι ο Ζέντερ δεν κάλεσε Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές να ενταχθούν στην αντιπολίτευση το βράδυ των εκλογών. Έτσι κράτησε ανοιχτή μια επιλογή εξουσίας για τον εαυτό του».

Επιπλέον, «η είδηση ότι ο συμπρόεδρος των Πράσινων Ρόμπερτ Χάμπεκ και όχι η συμπρόεδρος και υποψήφια καγκελάριος του κόμματος Αναλένα Μπέρμποκ θα γίνει αντικαγκελάριος σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή τους αποτελεί ένα κίνητρο για αλλαγή ρόλων για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU). Και στις δύο περιπτώσεις, το «νούμερο δύο» θα γίνει «νούμερο ένα», έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι.

Ο Χάμπεκ και ο Ζέντερ έχουν επίσης πολύ καλή σχέση μεταξύ τους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Άνθρωπος-κλειδί για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως μέσο πίεσηςΣΧΟΛΙΑ