ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιδεινώνεται η κρίση στον κυβερνητικό σχηματισμό στη Γερμανία καθώς το βράδυ της Τετάρτης ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς απέπεμψε τον υπουργό Οικονομικών και αρχηγό του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ.
Νωρίτερα ο Λίντνερ είχε προτείνει στον καγκελάριο Σολτς να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τον Σολτς.
Πλέον το FDP είναι εκτός κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο Σολτς προηγήθηκε του FDP, καθώς το κόμμα του Λίντερ είχε σχεδιάσει να εγκαταλείψει τον συνασπισμό το SPD και τους Πράσινους (γνωστός και ως «φανάρι» από τα χρώματα των τριών κομμάτων) την Πέμπτη, και να αποσύρουν τους υπουργούς τους.
Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν την Τετάρτη προκειμένου να διερευνήσουν αν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με το FDP να ζητά αλλαγή οικονομικής πολιτικής.
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Ο Λίντνερ φέρεται να πρότεινε στον Σολτς τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2025
ΕΚΤ: «Πονοκέφαλος» η νίκη Τράμπ – Άνοδος στην αγορά των ομολόγων
ΗΠΑ: Ενισχύθηκε σε “κατηγορίας 3” ο κυκλώνας Ραφαέλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- L’Oréal & Mugler: Η στρατηγική συμμαχία που αλλάζει το παιχνίδι στο μακιγιάζ
- Τα hot stories των τραπεζών και της Intralot, τα 100 ραντεβού του Ψάλτη, τα ωραία της Αλουμύλ, τα γκάλοπ και ο ανασχηματισμός, ο Πιερ και οι τραπεζίτες και ποιος σεΐχης είναι στο Πόρτο Χέλι με 2 θηριώδη yachts (vid)
- Οι Τρεις Σωματοφύλακες της Μεταρρύθμισης: Δουλευταράδες και αμφιλεγόμενοι
- Oικογένεια Αγγελάκη: Από τα χαρούπια, στο ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο Princess Sissy και στην τρίτη γενιά με την αγορά 4 κοντέινερ
