ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 50% και πλέον των Γερμανών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη διαχείριση από την κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ της κρίσης του νέου κορονοϊού, παρά την πρόοδο που έχει καταγραφεί στους εμβολιασμούς, τη χαλάρωση των περιορισμών και τη βελτίωση των υγειονομικών δεικτών.
Σε μια δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το ινστιτούτο YouGov εκ μέρους του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 24% των ερωτηθέντων δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο» και το 30% «αρκετά δυσαρεστημένο» με τις ενέργειες της κυβέρνησης.
Σε αντίθεση, μονάχα ένα 6% δηλώνει «πολύ ικανοποιημένο» και ένα 35% «αρκετά ικανοποιημένο». Το 5% δεν απάντησε, στη δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 2.085 ανθρώπων, που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 21ης και 24ης Μαΐου.
Τον Μάρτιο, το 65% των Γερμανών εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης και μονάχα ένα 30% δήλωνε ικανοποιημένο.
Μονάχα μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος συντηρητικού συνασπισμού CDU/CSU η ικανοποίηση υπερέχει της δυσαρέσκειας, σε ποσοστό 62% έναντι 36% στην τελευταία δημοσκόπηση.
Αντιθέτως, το 84% των υποστηρικτών της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) δηλώνει δυσαρεστημένο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κύπρος: «Σακίδιο» αυτοπροστασίας σε περίπτωση εχθρικής ενέργειας από το ΥΠΕΣ – Πώς λειτουργούν οι σειρήνες και τα καταφύγια
- Cosmote Telekom: Διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της στη Μέση Ανατολή – Δωρεάν κλήσεις και sms
- Υπεγράφη η πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Τριετής σύμβαση στη βιομηχανία ζαχαρωδών με αυξήσεις και επιδόματα
- Η πυρηνική ενέργεια ως ναυτιλιακό καύσιμο στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.