• Διεθνής πολιτική

  Γερμανία: Η κυβέρνηση απορρίπτει τη σύγκριση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

  Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς

  Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς


  Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, σχολιάζοντας την εισήγηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος από τη μία πλευρά των ηγετών της παλαιστινιακής οργάνωσης και από την άλλη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού ‘Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

  «Οι κατηγορίες του εισαγγελέα είναι σοβαρές και πρέπει να τεκμηριωθούν», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο θεωρεί ότι «το δημοκρατικό σύστημα και το κράτος δικαίου του Ισραήλ, με την ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα ληφθεί υπ’όψιν από τους δικαστές προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εκδώσουν τα εντάλματα».

  Ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο Ρον Πρόζορ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εισήγηση του εισαγγελέα του ΔΠΔ και σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» τόνισε ότι τώρα θα δοκιμαστεί «χωρίς ναι μεν, αλλά» η συνταγματική διακήρυξη, ότι η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί για τη Γερμανία «κρατική επιταγή» και εθνικό συμφέρον.

  «Η δήλωση, ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα χάνει την αξιοπιστία της, αν μας δένουν τα χέρια όταν το ασκήσουμε. Ο εισαγγελέας εξισώνει μια δημοκρατική κυβέρνηση με τη Χαμάς, δαιμονοποιώντας και απονομιμοποιώντας το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Ο εισαγγελέας έχει απωλέσει τελείως την ηθική του πυξίδα. Η Γερμανία έχει την ευθύνη να ευθυγραμμίσει εκ νέου αυτήν την πυξίδα. Αυτή η επαίσχυντη πολιτική εκστρατεία θα μπορούσε να γίνει το καρφί στο φέρετρο της Δύσης και των θεσμών της. Μην επιτρέψετε να φθάσουμε έως εκεί!», αναφέρει ο Ισραηλινός διπλωμάτης στη δήλωσή του.

  Διαβάστε επίσης:

  Smart: #1, #3 ισχύος 200KW (272PS)

  Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα – Ζητούν την παραίτηση του δημάρχου

  Μητσοτάκης – Γέφυρα Σερβίων: Διάλογος με ιδιοκτήτρια καντίνας  ΣΧΟΛΙΑ