• Διεθνής πολιτική

    Γενς Στόλτενμπεργκ: Η επέκταση του πολέμου πέραν των συνόρων της Ουκρανίας θα ήταν καταστροφική

    • NewsRoom
    Γενς Στόλτενμπεργκ

    Γενς Στόλτενμπεργκ


    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να «ξεφύγει εκτός ελέγχου», προτρέποντας τη Μόσχα να τερματίσει τη σύγκρουση και τονίζοντας παράλληλα ότι η στρατιωτική συμμαχία έχει δεσμευτεί να σταματήσει την εξάπλωσή της εκτός της χώρας.

    «Έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα επεκταθεί πέρα ​​από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο, καταστροφικό και ακόμη πιο θανατηφόρο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ την Τρίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λετονία.

    Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση, όχι να την επεκτείνουμε», τόνισε.

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι ο οργανισμός έχει «ενισχύει σημαντικά» την παρουσία του στην ανατολική πλευρά του ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

    «Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό της συμμαχικής μας επικράτειας», πρόσθεσε.

    Σχολιάζοντας τις αναφορές για επιθέσεις σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Η στόχευση αμάχων είναι έγκλημα πολέμου και είναι εντελώς απαράδεκτο».

    Ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι η σύγκρουση έχει δημιουργήσει «την ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέροντας πως οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις είναι καταστροφικές.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έχει επανειλημμένως ζητήσει από τη συμμαχία να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα, ωστόσο το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να το πράξει σε μια προσπάθεια αποφυγής κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ανακοίνωσε ο Οικονόμου

    Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ