• Διεθνής πολιτική

    Gazprom: «Πράσινο φως» για τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία

    • NewsRoom


    Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom -που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος- Αλεξέι Μίλερ, μιλώντας στο συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

    Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

    Ο επικεφαλής της Gazprom, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει η Ευρώπη να επιβιώσει τον χειμώνα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει.

    Είπε, επίσης, ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2 -2,5 μήνες, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη για τις συνέπειες που θα υποστεί αρνούμενη το ρωσικό φυσικό αέριο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» για το ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον χειμώνα βασιζόμενη στις τρέχουσες ποσότητες φυσικού αερίου που έχει αποθηκεύσει.

    Διαβάστε επίσης

    Σάιμον Κόβενι (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Πρόοδος στις συζητήσεις Βρετανίας με ΕΕ για την Βόρεια Ιρλανδία

    Πούτιν: Εμείς μπορούμε να στείλουμε φυσικό αέριο μέσω Nord Stream 2 – H μπάλα είναι στο γήπεδο της EE

    Στόλτενμπεργκ: H Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να γίνει



    ΣΧΟΛΙΑ