ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να εξαλείψει τις «ασάφειες» γύρω από την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ιδίως αυτές που αφορούν τον ρόλο της Τουρκίας και την παρουσία ξένων μαχητών.
«Αύριο θα γίνει συνάντηση στην Μόσχα με τους (διπλωματικούς ) εκπροσώπους που έχουν σχέση με το εν λόγω θέμα, ώστε να αποσαφηνισθούν όλα τα αμφίσημα ζητήματα που σχετίζονται με την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Λε Ντριάν.
«Πρέπει να εξαλείψουμε τις ασάφειες που υπάρχουν όσον αφορά στους πρόσφυγες, στην οριοθέτηση της κατάπαυσης του πυρός, στην παρουσία της Τουρκίας, στην επιστροφή μαχητών (αλλοδαπών, σ.σ), στην έναρξη διαπραγματεύσεων για το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε σήμερα στην Εθνοσυνέλευση διευκρινίζοντας ότι αυτά τα σημεία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια συνάντησης των συμπροέδρων της ομάδας του Μινσκ που θα γίνει αύριο στην Μόσχα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες
- Πετραλιάς: Aύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία, θα αποτελέσει στην πράξη μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου
- UBS, Goldman Sachs, JPMorgan και Autonomous «βλέπουν» συνέχεια στο story των ελληνικών τραπεζών το 2026
- Παύλος Μαρινάκης: Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων