ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως ένα νέο ευρωπαϊκό ταμείο τεχνολογίας ύψους περίπου 1 δισεκ. ευρώ θα εγκαινιασθεί επισήμως αύριο, Τρίτη, και θα δώσει τη δυνατότητα στον ευρωπαϊκό τεχνολογικό τομέα να ανταγωνισθεί τους Αμερικανούς και Ασιάτες αντιπάλους του.
Ο Λεμέρ ανακοίνωσε σήμερα αυτό το νέο ταμείο κατά την ομιλία του σε εκδήλωση σχετικά με τα σχέδια ψηφιακής πολιτικής της Γαλλίας, η οποία ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Λεμέρ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να γίνει η ΕΕ λιγότερο εξαρτημένη από ξένους ηγέτες στον τεχνολογικό τομέα.
Αυτό το νέο ευρωπαϊκό ταμείο τεχνολογίας θα συνδυάσει 10 ως 20 ταμεία «με ελάχιστη αξία ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τη χρηματοδότηση πρωταθλητών της τεχνολογίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.
Ο ίδιος επανέλαβε επίσης την «απόλυτη» δέσμευση της Γαλλίας στην πυρηνική ενέργεια.
«Δεν υπάρχει τεχνολογική κυριαρχία χωρίς ενεργειακή κυριαρχία», υπογράμμισε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φενερμπαχτσέ: Συνελήφθη ο πρόεδρος της – Είναι μπλεγμένος σε υπόθεση ναρκωτικών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα
- Δημοσκόπηση VTsIOM: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026
- ΗΠΑ: Νέα πτώση των στεγαστικών επιτοκιών
- Έλενα Ακρίτα: Το «ευχαριστώ» της για την αναγνώριση από τα πολιτικά κόμματα της προσφοράς της Σύλβας