• Διεθνής πολιτική

    G7: Η Γέλεν λέει ότι το σχέδιο για στήριξη της Ουκρανίας με έσοδα από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι η “βασική επιλογή”

    Τζάνετ Γιέλεν

    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν


    Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε σήμερα ότι ένα δάνειο για την Ουκρανία που θα υποστηρίζεται από έσοδα προερχόμενα από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι η “βασική επιλογή” την οποία θα πρέπει να εξετάσουν οι ηγέτες της G7 τον Ιούνιο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί “να απομακρύνει από το τραπέζι το ενδεχόμενο άλλης μελλοντικής επιλογής”.

    Όπως είπε η ίδια στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνάντησης ομολόγων της από τις χώρες μέλη της Ομάδας των Επτά (G7) που διεξήχθη στην πόλη Στρέζα της βόρειας Ιταλίας, το σχέδιο έχει ευρεία στήριξη και υπάρχει “αρκετή δουλειά” για να πραγματοποιηθεί προσθέτοντας ότι θα πρέπει να το υποστηρίξουν και οι 27 χώρες της ΕΕ.

    “Χρειάζεται να εμπλουτιστεί εντός της ΕΕ ώστε να γίνει μια πρόταση που θα υποστηρίξει η ΕΕ και πρόκειται για πολλές χώρες. Δεν είναι δεδομένο, επομένως δεν λέω ότι η συμφωνία αυτή έχει κλείσει”, εξήγησε η Γέλεν.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης-Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι μια Ευρώπη πιο ανθρωποκεντρική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη δεν είναι μία αδιάφορη υπόθεση

    Ρωσία: Η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι δυτικές χώρες χρησιμοποιήσουν παράνομα τα ‘παγωμένα’ περιουσιακά στοιχεία



    ΣΧΟΛΙΑ