• Διεθνής πολιτική

    Φρέντι Μπελέρης: Δεν πιστεύω πως οι Αλβανικές Αρχές θα με αφήσουν ελεύθερο

    • NewsRoom
    Φρέντι Μπελέρη

    Φρέντι Μπελέρη


    Την άποψη πως οι αλβανικές Αρχές θα συνεχίσουν να αρνούνται την αποφυλάκισή του εξέφρασε μέσα από τις φυλακές ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Παράλληλα, επανέλαβε πως η σύλληψη και η κράτησή του είναι πολιτικά υποκινούμενες.

    Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία.

    Ο Μπελέρης κατήγγειλε τις Αλβανικές υπηρεσίες πως δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών της περιοχής ώστε να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, να φύγουν στην Ελλάδα και αυτές να περάσουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

    Ο κ. Μπελέρης ευχαρίστησε τους Έλληνες πολιτικούς για όσα έχουν κάνει και τη βοήθεια και συμβολή τους και για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στη Χειμάρρα, τόσο το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όσο και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

    «Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντα, η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ και αυτό είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει ο κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω τα καθήκοντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης.

    Διαβάστε επίσης

    Μπακογιάννης για Μπελέρη: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται, η εντολή του λαού δεν νοθεύεται

    Φρέντι Μπελέρη: Κανονικά η συγκέντρωση στη Χειμάρρα

    Φρέντι Μπελέρης: Στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που αγωνίστηκε μαζί μας



    ΣΧΟΛΙΑ