• Διεθνής πολιτική

    Φον ντερ Λάιεν: Μαζί θα εργαστούμε για τη μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας

    • NewsRoom

    (Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Rumen Radev (Κ) και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen (Α), φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια της τελετής για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB), στη Σόφια, το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σόφια όπου συμμετέχει στην τελετή για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    «Μαζί θα εργαστούμε για τη μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας» τονίζει με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σόφια.

    «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύντομη και εποικοδομητική συζήτηση σήμερα στη Σόφια για την ενέργεια, τις σχέσεις με την Τουρκία, την επίσκεψη της αντιπρόεδρου Βιέρα Γιούροβα στην Αθήνα», αναφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της τελετής για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB). «Μαζί θα εργαστούμε για τη μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας. Ανυπομονώ να το συζητήσω με εσάς και άλλους ηγέτες στην Πράγα #EUCO».

    Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Κομισιόν είχε, επίσης, κοινή συνάντηση με τους προέδρους της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, Ρούμεν Ράντεφ και Στέβο Πεντάροφσκι, αντίστοιχα.

    Σε tweet της για τη συνάντηση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει: «Χαιρετίζω τη θετική δυναμική μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας. Οδήγησε στην έναρξη της διαδικασίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία. Τώρα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς προς όφελος των ανθρώπων (στις δύο χώρες), για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε φον ντερ Λάιεν: Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ