• Διεθνής πολιτική

    Φον ντερ Λάιεν: Αύριο εγκρίνεται σύμβαση για έως και 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

    • NewsRoom

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Πηγή Wikimedia Commons)


    Τη συμφωνία της Κομισιόν με τη γερμανική εταιρεία BioNTech και την Pfizer επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως αύριο θα εγκριθεί μια σύμβαση για έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία BioNTech και Pfizer επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το πιο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο μέχρι στιγμής»

    «Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων», υπογραμμίζει η κ. Φον ντερ Λάιεν.

    «Μόλις αυτό το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο, το σχέδιό μας είναι να το αναπτύξουμε γρήγορα, παντού στην Ευρώπη», διαβεβαιώνει. Αυτή θα είναι η τέταρτη σύμβαση με μια φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίων. Και περισσότερα θα έρθουν. Επειδή πρέπει να έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων με βάση διαφορετικές τεχνολογίες.

    «Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για την προετοιμασία εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού», καταλήγει η Πρόεδρος της Κομισιόν.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Φον Ντερ Λάιεν (Κομισιόν): Εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις εξελίξεις του εμβολίου των Pfizer και BionNTech

    Bild: Έτοιμο το συμβόλαιο της Κομισιόν με την BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου της Pfizer



    ΣΧΟΛΙΑ