ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί το «πάγωμα» των συγκρούσεων στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, εφόσον της αναγνωριστεί το σύνολο της περιοχής του Ντονμπάς, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει απομακρυνθεί από τις αρχικές της απαιτήσεις.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber την Πέμπτη, ο Φιντάν ανέφερε ότι, σύμφωνα όσα έχει αντιληφθεί η Άγκυρα, η Ρωσία εμφανίζεται έτοιμη να παγώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, εφόσον της παραχωρηθεί ολόκληρη η περιοχή του Ντονμπάς.
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προκαταρκτική [συμφωνία] σχετικά με την επιστροφή του 25-30% του Ντονέτσκ και τη διατήρηση της γραμμής επαφής στη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.
Το γαλλικό πρακτορείο, που μετέδωσε τις δηλώσεις του Φιντάν, ανέφερε ότι δεν είναι σαφές ποιοι είναι αυτοί που έχουν φτάσει στην προκαταρκτική συμφωνία, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για το ποιοι ακριβώς εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια του Φιντάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε ότι η Μόσχα «σκόπιμα δεν αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της συνομιλίας των δύο προέδρων στην Αλάσκα», επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπονομεύσει τη διαδικασία ειρήνευσης.
Διαβάστε επίσης:
Ντόναλντ Τραμπ: Ανακαλεί την προστασία της Κάμαλα Χάρις από τη Μυστική Υπηρεσία
Μελόνι: Δηλώνει «αηδιασμένη» για την ανάρτηση φωτογραφιών της σε πορνογραφική σελίδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Παραιτήθηκα από τη Βουλή αλλά όχι από τη βούληση να αγωνιστούμε μαζί για την αλλαγή
- Με το βλέμμα στην Προεδρία του Eurogroup – Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ στη Ρώμη
- Βουλγαρία: Αποσύρθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού μετά από τις ογκώδεις διαδηλώσεις
- Μητσοτάκης για Τσίπρα: Έριξε το πλοίο στα βράχια, το εγκατέλειψε πρώτος, πήρε τα σωσίβια και έριξε την ευθύνη στο πλήρωμα