• Διεθνής πολιτική

    Φαχρετίν Αλτούν: Η Τουρκία δεν χρειάζεται να πάρει άδεια για να ξεκινήσει επιχείρηση στη Συρία

    • NewsRoom
    Φαχρετίν Αλτούν

    Φαχρετίν Αλτούν


    Την εικόνα μιας περιφερειακής δύναμης που δεν χρειάζεται την συναίνεση κανενός επιχειρούν να παρουσιάσουν για την Τουρκία οι αξιωματούχοι του καθεστώτος Ερντογάν, την ώρα που οι προειδοποιήσεις για μια πιθανή επιχείρηση στη Συρία συνεχίζονται από όλες τις πλευρές.

    Αυτή τη φορά, ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, υποστήριξε πως η Τουρκία θα αποφασίσει μόνη της «πότε θα ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Συρία».

    «Πιστεύουμε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ο κοινός σκοπός όλων των κρατών που θέλουν ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» ανέφερε μιλώντας σε νορβηγικό μέσο ο Αλτούν, για να δικαιολογήσει τη διάθεση επέμβασης στη Συρία. «Στο τέλος της ημέρας, κανένα βήμα που θα κάνει η Τουρκία δεν εξαρτάται από την άδεια ή τη συναίνεση κάποιου», πρόσθεσε προκλητικά.

    «Η Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ερντογάν βάζει τα δικά της συμφέροντα στο επίκεντρο» συνέχισε.

    Υπενθυμίζεται πως τόσο οι ΗΠΑ με την ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην επιχειρήσει να εισβάλει στα εδάφη της Συρίας.

    Αναφορικά με το  ζήτημα της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε πως στην Άγκυρα «προσδοκούμε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία θα αποδείξουν ότι βλέπουν την Τουρκία ως σύμμαχο και ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται».

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας και πυρκαγιάς στον σταθμό στη Ζαπορίζια, λέει η Energoatom

    Λιβύη: Ανταλλαγή πυρών και εκρήξεις στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της νύχτας

    Σερβία: Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε την ακύρωση του EuroPride στο Βελιγράδι – Θα γίνει κανονικά λένε οι διοργανωτές



    ΣΧΟΛΙΑ