ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα δώσει “πράσινο φως” στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ εάν οι κυβερνήσεις δεν συμφωνήσουν να δώσουν στο επταετές σχέδιο δαπανών, νέους πόρους εσόδων από φόρους, σύμφωνα με προσχέδιο ψηφίσματος.
Η συναίνεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απαραίτητη προκειμένου η ΕΕ να έχει τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμού, ο οποίος θα ξεκινήσει το 2021 και ισοδυναμεί με το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ (140 δισ. ευρώ ετησίως).
Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν αναφορικά με την απόφαση την Παρασκευή, μετά από μια συζήτηση με τον πρόεδρο των ηγετών της ΕΕ και τον επικεφαλής της Κομισιόν αργότερα σήμερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Κυρανάκη με Σαλβίνι και Ferrovie dello Stato Italiane – Τι θα γίνει με τον σιδηρόδρομο
- Παπασταύρου – Τσάφος στις εγκαταστάσεις της Chevron – Στρατηγικές επαφές σήμερα με ExxonMobil και Cheniere Energy
- Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο
- Football Party για την τελευταία αγωνιστική της Super League με super δώρα και εκπλήξεις στα καταστήματα ΟΠΑΠ
