• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν στον Αναστασιάδη: «Μην κατεβαίνεις στο πηγάδι με το σκοινί άλλων»

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον Νίκο Αναστασιάδη αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από την Πράγα, υποστηρίζοντας και πάλι ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Όπως μεταδίδει το κυπριακό Sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: “Και απόψε (σ.σ. χθες) ο Αναστασιάδης είπε ‘να συναντηθούμε, να μιλήσουμε’. Έβαλε και κάποιους ενδιάμεσους. Του είπα, ‘πρόεδρε, εσύ φεύγεις τώρα άλλωστε’. Φεύγει σε δύο μήνες. Του είπα: ‘Σε μια τέτοια περίοδο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συζητηθούν’. Του είπα επίσης, ‘εσύ πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου. Με τέτοιες οδηγίες, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτως ή άλλως. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να κατέβεις στο πηγάδι με το σκοινί άλλων. Διαφορετικά, θα κολλήσεις στο πηγάδι’”.

    Ο Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο λεγόμενος “υπεξ” των Κατεχομένων προς τον ΟΗΕ να αποσύρει την ειρηνευτική δύναμη μέσα σε 1 μήνα, εκτός αν ο Οργανισμός αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

    Διαβάστε επίσης

    Τατάρ: «Ίσως ανοίξουμε δημόσια και δημοτικά κτήρια στην Αμμόχωστο»

    Μελόνι για τη Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: «Τα λόγια της μοιάζουν με ανάμειξη σε υποθέσεις κυρίαρχης χώρας»



    ΣΧΟΛΙΑ