ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα, μετά εσείς» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στο πλήθος που φώναζε το σύνθημα «πρόεδρε, πήγαινέ μας στη Γάζα», σε ομιλία του στη γενέτειρά του Ριζούντα.
Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), όπου αναφερόμενος στην εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε από το Ισραήλ «να σεβαστεί την υπογραφή του» και «να τερματίσει την επιθετική του πολιτική».
«Οι αδελφοί μας από την Παλαιστίνη, και ειδικά η Χαμάς, έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για ειρήνη. Έπειτα από δύο χρόνια καταπίεσης, γενοκτονίας και βαρβαρότητας, τα πρόσωπα στη Γάζα άρχισαν να χαμογελούν για πρώτη φορά, αν και με θλίψη» δήλωσε ο Ερντογάν μεταξύ άλλων.
Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του για λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό. «Πιστεύουμε ότι η λύση των δύο κρατών είναι η καλύτερη λύση για όλους τους λαούς της περιοχής, μουσουλμάνους, χριστιανούς και εβραίους. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, προχωράμε με αποφασιστικότητα σε αυτόν τον δρόμο» δήλωσε ο Ερντογάν.
Διαβάστε επίσης:
Χαμάς: «Απαράδεκτος» ο αφοπλισμός στα πλαίσια του σχεδίου Τραμπ – Δεν τον συζητάμε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προφυλακίστηκαν οι δύο αστυνομικοί για τους πυροβολισμούς στο Άργος – «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε»
- Έντι Ράμα: Υπερασπίζεται τα 4 εκατ. ευρώ για τη συναυλία του Kanye West – «Θα αποφέρει 100 εκατ. ευρώ στην οικονομία»
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Oι sold out συναυλίες στην Κωνσταντινούπολη και η υπόσχεση
- Συνεχίζεται η κόντρα Τραμπ με τους New York Times: 4 δημοσιογράφοι κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον δικαστηρίου για το νέο air force one
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.