• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Όσοι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις στο τέλος θα απογοητευτούν

    • NewsRoom


    «Είμαστε αποφασισμένοι να διαμηνύσουμε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως όσοι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις στο τέλος θα απογοητευτούν.

    «Προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο, όπως τη χρήση τρομοκρατικής οργάνωσης, απόπειρα πραξικοπήματος, πολιτικές και οικονομικές παγίδες, κυρώσεις», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Anadolu. «Δόξα τω Θεώ δεν έχουν επιτύχει μέχρι τώρα», συνέχισε.

    Ωστόσο, είπε, πως η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί με εκείνους που την αντιμετωπίζουν με σεβασμό και δικαιοσύνη. «Αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για όσους είναι έτοιμοι να καθίσουν και να μιλήσουν μαζί μας με ίσους όρους και να συμφωνήσουν με δίκαιες προτάσεις».

    Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αντίθεση στη συμφωνία, ισχυριζόμενοι ότι τα S-400 θα ήταν ασυμβίβαστα με τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία, ωστόσο, τόνισε ότι οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ και δεν αποτελούν απειλή για τη συμμαχία ή τους εξοπλισμούς της.

    Διαβάστε επίσης:

    Βέλγιο: Ψήφισμα κατά της Τουρκίας για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

    Τουρκία: Εννέα νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα νοσοκομείου με ασθενείς Covid-19

    Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ερντογάν: Τι συζήτησαν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ