• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε νέα λεκτική επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τον παραληρηματικό του λόγο σε μια προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες της χώρας του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη οικονομική του πολιτική, για την «ανωτερότητα» της Τουρκίας.

    «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας», ανέφερε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.

    Νωρίτερα, οι λεκτικές επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων του καθεστώτος Ερντογάν κατά της Ελλάδας είχαν προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο να τις χαρακτηρίζει ως «πηγή μεγάλης ανησυχίας».

    «Οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Αναμένουμε από την Τουρκία να απέχει από κλιμακούμενη ρητορική και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, τα όποια ανοιχτά ζητήματα αναμένουμε να αντιμετωπίζονται με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου καλή τη πίστει, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η κυριαρχία και η ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστές», ανέφερε ο Πίτερ Στάνο.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΕΞ Κύπρου: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας

    Bild: «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο»

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πηγή μεγάλης ανησυχίας» οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ