• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν για Ισραήλ: Διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

    • NewsRoom
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για «βαρβαρότητα» που υφίστανται «οι αδελφοί μας από τη Γάζα», ενώ τόνισε πως «το Ισραήλ, το οποίο λαμβάνει την άνευ όρων υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης, διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

    «Γιορτάσαμε την 100ή επέτειό μας την ώρα που τα αδέλφια μας σφαγιάζονταν στη Γάζα και την Παλαιστίνη. Από τις 7 Οκτωβρίου, οι αδελφοί μας από τη Γάζα έχουν υποστεί βαρβαρότητα.

    Το Ισραήλ, το οποίο έχει την άνευ όρων υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης, διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το Νοσοκομείο Φιλίας, που ήταν το δώρο μας στους αδελφούς μας στη Γάζα, έγινε στόχος των ισραηλινών δυνάμεων. Ήταν το τελευταίο θύμα της ισραηλινής βαρβαρότητας.

    Οι καρκινοπαθείς έχασαν την πρόσβασή τους στα φάρμακα. Τα νοσοκομεία μένουν ανέγγιχτα στον πόλεμο. Οι υποδομές υγείας της χώρας δεν μπορούν να καταστραφούν.

    Το Ισραήλ ενεργεί σαν οργάνωση και όχι σαν κράτος. Τα κράτη πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους του πολέμου. 8.500 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Περισσότεροι από 21 χιλιάδες αδελφοί μας τραυματίστηκαν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Εφικτός στόχος η αύξηση του μέσου μισθού στα €1.500 στο τέλος της τετραετίας 

    AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

    Στέφανος Κασσελάκης: Η ποιότητα της Δημοκρατίας απειλείται από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς



    ΣΧΟΛΙΑ