• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Γαλλία και Γερμανία έχουν γίνει όργανα της ελληνικής προπαγάνδας

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Βέλη κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από το Σότσι πίσω στην Τουρκία, μετά την συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, σε ερώτηση ότι η Γερμανία και η Γαλλία στοχοποιούν την Τουρκία υπερασπίζοντας τις αξιώσεις της Ελλάδας, ο Ερντογάν είπε ότι τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι έχουν γίνει «όργανο της ελληνικής προπαγάνδας».

    «Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ συγχωρούμε τα βήματα της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Για άλλη μια φορά αποδείξαμε αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στην επίλυση της παγκόσμιας κρίσης σιτηρών», πρόσθεσε.

    Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νικητής στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, λέγοντας: “Παρά τις δυσκολίες επί του εδάφους, διατηρώ επίσης την ισχυρή πεποίθησή μου ότι η κρίση θα επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υπενθύμισα για άλλη μια φορά στον Πούτιν ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι”.

    Η Τουρκία θα συνεχίσει να διεξάγει διάλογο για να συμβάλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη, πρόσθεσε. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι πιστεύει ότι μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι δυνατή «εάν τα μέρη δείξουν πραγματικά ευαισθησία στις υποσχέσεις που έχουν δοθεί».

    Ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησε με τον Πούτιν «τα βήματα που πρέπει να γίνουν κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» και συμφώνησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

    «Συμφωνήσαμε στην απόφαση να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση στον αγώνα μας εναντίον αυτών των δολοφόνων που επιτέθηκαν στους στρατιώτες μας, την αστυνομία, τις δυνάμεις ασφαλείας και τους πολίτες», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

    Σημείωσε ακόμη πως ο Πούτιν διατηρεί δίκαιη προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία, προσθέτοντας: “Δηλώνει ιδιαίτερα ότι θα είναι πάντα μαζί μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για ενίσχυση της οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ