ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρώην Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συνέστησαν ένα νέο κομματικό σχηματισμό που σκοπό έχει να βάλει τέλος στον δικομματισμό. Στο νέο κόμμα, που ονομάζεται «Forward» (Εμπρός), θα είναι επικεφαλής ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Άντριου Γιανγκ και η πρώην Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει, Κριστίν Τοντ Γουίτμαν.
Σε δηλώσεις τους στο Reuters, τα ιδρυτικά μέλη εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το νέο κόμμα θα γίνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.
Τα στελέχη
Η ιδέα των Γιανγκ και Γουίτμαν βρίσκει πρόσφορο έδαφος με βάση την περσινή δημοσκόπηση της «Gallup», σύμφωνα με την οποία, τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται ένα τρίτο κόμμα .
Όπως αναφέρει το Reuters, το νέο κόμμα περιλαμβάνει στελέχη από το Κίνημα «Renew America», το οποίο σχηματίστηκε το 2021 από δεκάδες πρώην αξιωματούχους των Ρεπουμπλικανικών κυβερνήσεων των Ρόναλντ Ρίγκαν, Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ και το «Serve America Movement», μια ομάδα Δημοκρατικών, Ρεπουμπλικανών και ανεξάρτητων.
Κεντρώο το κόμμα «Εμπρός»
Το κόμμα «Forward», θεωρείται κεντρώο και δεν έχει ακόμη συγκεκριμένες πολιτικές. Ωστόσο, θα επιχειρήσει να επιλύσει τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική. «Όχι Αριστερά, ούτε Όχι Δεξιά, αλλά Εμπρός».
Πάντως, χρήστες στο Τwitter από το Δημοκρατικό Κόμμα εξέφρασαν την ανησυχία ότι το νέο κόμμα θα αποσπάσει περισσότερες ψήφους από τους Δημοκρατικούς και όχι από τους Ρεπουμπλικάνους.
Διαβάστε επίσης
Μπέρμποκ προς Τουρκία: Τα προβλήματα να επιλύονται με διάλογο, όχι με κλιμάκωση της έντασης
Ιταλία: Συμφωνία για τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης για την πρωθυπουργία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατάρ: Επίθεση του Ιράν στο διυλιστήριο της Ras Laffan προκαλώντας πυρκαγιά – Αναχαιτίστηκαν 4 βαλλιστικοί πύραυλοι
- Γιώργος Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο NATO
- Θεσσαλονίκη: Στα 7.000 ευρώ ανέρχεται ο λογαριασμός για τις ζημιές που προκάλεσαν μαθητές σε σχολεία
- Wall Street: Βουτιά -1% μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό και τις υψηλότερες τιμές ενέργειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.