ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Πηνελόπη του Αλέξη, πώς ο Σαμαράς… ξενύχιασε την Μέρκελ, ο Πιέρ και ο Ντόναχιου και το απίστευτο σκηνικό με Κίμπερλι και Παπασταύρου
Την αναστολή της παράδοσης υποβρυχίων από την Γερμανία στην Τουρκία ζητούν με κοινή επιστολή τους 53 Γερμανοί και Έλληνες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε εν όψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία.
Σύμφωνα με την επιστολή, οι 53 ευρωβουλευτές «ανησυχούν πολύ για τις απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας εναντίον κρατών μελών της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υποβρύχια που παράγονται στη Γερμανία σε αυτή τη σύγκρουση».
Παρά τις απειλές της Τουρκίας, πολλά κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν μέχρι στιγμής σταματήσει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, παράλειψη η οποία αποτελεί σαφή έλλειψη αλληλεγγύης προς τις χώρες της ΕΕ που μπορεί να αποτελέσουν στόχο της επιθετικότητας της Τουρκίας.
Η κοινή επιστολή των 53 ευρωβουλευτών γράφτηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία της Γερμανίδας ευρωβουλευτού των Πρασίνων Χάννα Νόιμαν και της Ελληνίδας ευρωβουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρίας Σπυράκη.
Την επιστολή υπογράφουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές: Νίκος Ανδρουλάκης, Κώστας Αρβανίτης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Εμμανουήλ Φράγκος, Αλέξης Γεωργούλης, Εύα Καϊλή, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Γιώργος Κύρτσος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θεόδωρος Ζαγοράκης.
Διαβάστε επίσης:
Politico: Πρόσθετες κυρώσεις στην Τουρκία αναφέρει το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία
Μητσοτάκης: Μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τέλος στη διπλή κρίση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ομοβροντία βομβαρδισμών του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Ιράν – Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ- Ο Νετανιάχου προειδοποιεί ότι χρειάζεται χερσαία εμπλοκή
- Πετρέλαιο: Οι δηλώσεις Νετανιάχου «φρέναραν» το ράλι – Πρόβλεψη σοκ για 180 δολάρια το βαρέλι εάν η κρίση συνεχιστεί μετά τον Απρίλιο
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη στα πλαίσια των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σύνοδος Κορυφής: Προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ενέργεια ζητούν από τη Κομισιόν οι ηγέτες της ΕΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.