Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη διαθεσιμότητά του για διαμεσολάβηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για να δοθεί τέλος στον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.

1

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη, πάντα όπως αναφέρει το Reuters, για θέματα διμερούς ενεργειακής συνεργασίας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν εκτενώς την πρόταση ειρήνευσης στην Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι αυτές οι προτάσεις, στην εκδοχή με την οποία τις εξετάσαμε, ευθυγραμμίζονται με τις συζητήσεις στη ρωσοαμερικανική σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα και, κατ’ αρχήν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια τελική διευθέτηση ειρήνευσης», ανέφερε το Κρεμλίνο, αναφερόμενο στη συνάντηση του Αυγούστου μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι για τον Ψηφιακό Βοηθό στο ΕΣΥ (φωτογραφίες)

Ρούμπιο: Το deadline του Τραμπ της 27ης Νοεμβρίου δεν είναι δεσμευτικό – Ας είναι και την επόμενη Δευτέρα

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mistral AI