• Διεθνής πολιτική

    Επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν: Στέλνει 500.000 μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ

    Τραμπ Ερντογάν


    Χείρα βοηθείας στις ΗΠΑ τείνει η Τουρκία, στέλνοντας, σε ένδειξη αλληλεγγύης και μετά από χρόνια τεταμένων σχέσεων, 500.000 μάσκες και εξοπλισμό προστασίας στη χώρα.

    Η δωρεά, η οποία γίνεται με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ερντογάν, περιλαμβάνει, εκτός από τις μάσκες, 40.000 στολές προστασίας, απολυμαντικά, ειδικά προστατευτικά γυαλιά και άλλα είδη.

    Η Τουρκία έχει στείλει μέχρι στιγμής ιατρικές προμήθειες σε περισσότερες από 50 χώρες, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Fahrettin Altun, υπεύθυνος επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της, με περισσότερα από 112.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 2.900 θανάτους.

    «Στην Ευρώπη και στην Αμερική, πολλοί σοβαρά νοσούντες αφήνονται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, είτε επειδή δεν είναι ασφαλισμένοι είτε λόγω αδυναμίας των νοσοκομείων», ανέφερε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική ομιλία του τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας τη διαφορά που υπάρχει με την «πρώτης τάξεως» ιατρική περίθαλψη που παρέχεται, όπως είπε, στους Τούρκους πολίτες.



    ΣΧΟΛΙΑ