• Διεθνής πολιτική

    Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ στη Γάζα: «Αν ανησυχείτε για τον εαυτό σας, φύγετε»

    • NewsRoom
    Ερείπια στη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

    Ερείπια στη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό EPA/MOHAMMED SABER


    Έληξε το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις – IDF) προς τους κατοίκους της Γάζας, ώστε να εγκαταλείψουν την πόλη προς τον νότο.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, η προθεσμία που έδωσαν οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας ήταν για μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής.

    «Σας καλέσαμε σήμερα το πρωί να αφήσετε την πόλη της Γάζας στη νότια κοιλάδα, για την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το IDF θα απέχει από το να αγγίξει τη διαδρομή που έχει σημειωθεί στον χάρτη μέχρι τις 20:00» έγραψε στην αρχή, δημοσιεύοντας παράλληλα έναν χάρτη.

    «Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε για να μετακινηθείτε νότια από το Beit Hanoun στο Khan Yunis. Θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ασφαλείς μεθόδους αργότερα».

    «Εάν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς νοιάζονται μόνο για την προστασία τους κατά την προετοιμασία για χτυπήματα στην περιοχή» κατέληξε στο μήνυμά του.

    Διαβάστε επίσης

    Μεσανατολικό: Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα πραγματοποίησαν τοπικές χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα

    Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στις μουσουλμανικές χώρες – Μέτρα ασφαλείας σε εβραϊκά ιδρύματα της Ευρώπης

    Ερντογάν κατά Μπλίνκεν: Δεν λέμε «από εδώ Εβραίος κι από εκεί Μουσουλμάνος», όλοι είναι ανθρώπινα όντα



    ΣΧΟΛΙΑ