• Διεθνής πολιτική

    Εκλογή προέδρου στην Ιταλία: Διαδοχικές συναντήσεις του Ματέο Σαλβίνι

    • NewsRoom
    Εκλογή προέδρου στην Ιταλία: Διαδοχικές συναντήσεις του Ματέο Σαλβίνι

    Ματέο Σαλβίνι


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας η οποία, πάντως, δεν αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστική. Εν αναμονή της αυριανής ψηφοφορίας, στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών.

    Πριν από λίγο, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε και τον γραμματέα της κεντροαριστεράς, Ενρίκο Λέτα. Σύμφωνα με την ιταλική, δημόσια τηλεόραση Rai, μετά το πέρας της συνάντησης αυτής, ο Λέτα δήλωσε ότι “είναι αισιόδοξος“.

    Όλα δείχνουν ότι καταβάλλεται, επιτέλους, μια ουσιαστική προσπάθεια, με στόχο να βρεθεί μια υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής.

    Τα ονόματα που σε αυτή την φάση επιστρέφουν στο προσκήνιο, σύμφωνα με την Rai είναι εκείνα του Μάριο Ντράγκι, του νυν προέδρου της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα (για μια δεύτερη θητεία) αλλά και του κεντρώου, πρώην προέδρου της βουλής, Πιερφερντινάντο Καζίνι.

    Σε περίπου μία ώρα, οι αρχηγοί των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας αναμένεται να συναντηθούν και πάλι, για να συνεχίσουν τον διάλογο που ξεκίνησε νωρίτερα.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Συνεχίζεται το αδιέξοδο για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας – Άκαρπη και η 5η ψηφοφορία

    Ματέο Σαλβίνι: Νέο όνομα θα προτείνει η Λέγκα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Ιταλία: Η κεντροαριστερά δεν θα συμμετέχει για την εκλογή του νέου προέδρου



    ΣΧΟΛΙΑ