• Διεθνής πολιτική

    Γαλλία – προεδρικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 27,6% έναντι 23,4% της Λεπέν στον α’ γύρο

    • NewsRoom
    Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαριν Λεπέν

    Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαριν Λεπέν


    Ο Μακρόν μπροστά, θα αναμετρηθεί με τη Λεπέν στον καθοριστικό β’ γύρο

    Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Εμανουέλ Μακρόν όπως αναμενόταν επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που διεξήχθη χθες Κυριακή, ακολουθούμενος από την επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, με την οποία θα αναμετρηθεί στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο της 24ης Απριλίου, μάχη ωστόσο που αναγγέλλεται πολύ πιο αμφίρροπη απ’ ό,τι το 2017.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 27,6% των ψήφων έναντι 23,4% της Μαρίν Λεπέν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων που ολοκλήρωσαν την καταμέτρηση των ψήφων και τα οποία αντιπροσωπεύουν το 97% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

    Όπως συνάγεται από τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκεται στο 21,9% και ο Ερίκ Ζεμούρ στο 7%. Κάτω από 5%, που είναι μεταξύ άλλων και το όριο για την οικονομική αποζημίωση νέος σημαντικού τμήματος των προεκλογικών δαπανών κάθε υποψηφίου, βρίσκονται η κεντροδεξιά Βαλερί Πεκρές με 4,79 % και ο Γιαννίκ Ζαντό (Οικολόγοι) με 4,58 %.

    Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι άλλοι πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού Κομματος Αν Ινταλγκό και Φαμπιέν Ρουσέλ.

    Την ίδια ώρα ποσοστό 52% στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι 48% της Μαρίν Λεπέν, δίνει ενόψει δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFM χθες Κυριακή.

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία – προεδρικές εκλογές: Η υποψήφια των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό θα στηρίξει τον Μακρόν

     



    ΣΧΟΛΙΑ