• Διεθνής πολιτική

    Αίγυπτος: Συμφωνία ενίσχυσης προσπαθειών για την Λιβύη μεταξύ Σίσι-Σάλιβαν

    • NewsRoom
    Αίγυπτος: Συμφωνία ενίσχυσης προσπαθειών για την Λιβύη μεταξύ Σίσι-Σάλιβα

    Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι-Τζέικ Σάλιβαν


    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συμφώνησαν να εντείνουν τις διεθνείς προσπάθειες για τις επικείμενες εκλογές στη Λιβύη σε συνομιλίες που είχαν σήμερα στο Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας.

    Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι και ο Σάλιβαν συζήτησαν επίσης την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας, το Μεγάλο Αιθιοπικό Φράγμα (GERD), τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση στην Τυνησία, τη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η ανακοίνωση δεν κάνει καμία αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία είχε πει ο Λευκός Οίκος χθες Τρίτη ότι θα ήταν στην ατζέντα κατά την επίσκεψη του Σάλιβαν.

    Ο Σάλιβαν έφθασε στο Κάιρο έπειτα από ταξίδια στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνοδευόταν από τον Μπρετ ΜακΓκερκ, συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

    Για τη Λιβύη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τον συντονισμό για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και την ενοποίηση των λιβυκών στρατιωτικών θεσμών, ανέφερε η ανακοίνωση.

    Ο Σίσι τόνισε τη σημασία της επιμονής στο σχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών τον Δεκέμβριο, προστίθεται.

    Οι εκλογές αποτελούν μέρος μιας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών προσπάθειας για επανένωση της Λιβύης έπειτα από χρόνια πολέμου και διαίρεσης, αλλά βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες προκλήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Υποδέχεται τον Ερντογάν στο Σότσι σε μια δύσκολη συνάντηση

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ανησυχία για την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο



    ΣΧΟΛΙΑ