ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τραμπ: Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά – Στο 50% οι δασμοί στα αυτοκίνητα και τον χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
Οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές από το Μεξικό και τον Καναδά, εφόσον διατηρηθούν, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτές τις δύο χώρες, προειδοποίησε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζούλι Κόζακ είπε πως οι αμερικανικοί δασμοί σε βάρος του Μεξικού και του Καναδά, καθώς και η επιβολή πρόσθετων δασμών στην Κίνα – σε συνδυασμό με τα αντίμετρα της Κίνας, του Καναδά και πιθανόν του Μεξικού – αποτελούν σημαντικές εξελίξεις.
Προανήγγειλε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση κατά την εαρινή σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον.
Επεσήμανε τις αυξανόμενες διακυμάνσεις στις χρηματαγορές που αντανακλούν την παγκόσμια αβεβαιότητα, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αξιολογηθεί κατά πόσον αυτές οι τάσεις είναι πρόσκαιρες ή όχι.
Διαβάστε επίσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζει τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Αλουμύλ: Πώληση μετοχών αξίας €1,25 εκατ. από την Δέσποινα Κόρδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τον FIR Αθηνών στον FIR Ιταλίας: Τα «κενά αέρος» στην ευρωπαϊκή αεροναυτιλία – Πώς προχωρά ο εκσυγχρονισμός της ΥΠΑ
- Γιώργος Νίκας: Από τα Wendy’s και το αμερικανικό όνειρο στα καλλυντικά του Μπραντ Πιτ – Μια επιχειρηματική ζωή γεμάτη ανατροπές
- Βάσια Κωσταρά: Τι είναι το παραγαγγλίωμα που αντιμετώπισε
- Αντίστροφη μέτρηση για την έρευνα βυθού του GSI – Τι σημαίνει για τον ΑΔΜΗΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.