ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θύμα απάτης Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης – Πώς τα 150.000 ευρώ «έσπασαν» σε μικρές συναλλαγές και η άμεση παρέμβαση Βουρλιώτη
Εφετείο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ακύρωσε το πρόστιμο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε επιβληθεί στον Ντόναλντ Τραμπ σε αστική δίκη για απάτη.
Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είχε διατάξει τον Φεβρουάριο του 2024 τον Τραμπ να πληρώσει το πρόστιμο για τη μαζική διόγκωση της αξίας των ακινήτων του Trump Organization, προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκά δάνεια και καλύτερους όρους ασφάλισης.
Το πρόστιμο είχε ύψος 355 εκατ. δολαρίων, αλλά με τους τόκους, το ποσό αυξήθηκε σε πάνω από 500 εκατ. δολάρια.
Ωστόσο επιτροπή πέντε δικαστών του Εφετείου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι, ενώ ο Τραμπ ήταν υπεύθυνος για την απάτη, το πρόστιμο ήταν υπερβολικό, πράγμα που σήμαινε ότι παραβίαζε τις προστασίες του Συντάγματος των ΗΠΑ κατά των αυστηρών ποινών.
Η δίκη σε πρώτο βαθμό, που κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, ήλθε εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του 2024. Η κοινή γνώμη την παρακολούθησε ελάχιστα, εν μέρει και λόγω του πολύ τεχνικού ζητήματος, που απαιτεί ειδικές γνώσεις.
Παρά την καταδίκη, το πλήγμα στην εικόνα του Τραμπ ήταν ελάχιστο.
Στη δίκη έγινε γνωστό ότι ο Τραμπ εξασφάλισε ευνοϊκά επιτόκια μεταξύ 2011 και 2021, αφού αύξησε τεχνητά την αξία περιουσιακών στοιχείων όπως το ρετιρέ του στο Μανχάταν και το κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο.
Για παράδειγμα, η επιχείρηση του Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το διαμέρισμά του στο Trump Tower ήταν 30.000 τετραγωνικά πόδια (2.780 τ.μ) αντί για 11.000 τ. Πόδια (1.021 τ.μ.). Χρησιμοποίησε δε ψευδή στοιχεία για να ανεβάσει την αξία του διαμερίσματος στα 327 εκατομμύρια δολάρια το 2015, ενώ μόλις τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι άξιζε 80 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε επίσης
Μακρόν: Συζήτησε με τον Μόντι για την ειρήνευση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή
Τραμπ: Προτείνει στην Ουκρανία να «περάσει στην επίθεση» καθώς ασκεί πίεση στον Πούτιν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωφορεία: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση των ονομάτων που θα φοιτήσουν στη Σχολή Οδηγών της ΟΣΥ
- ΔΕΗ: Τα πάνω κάτω στην αγορά φέρνει η κίνηση ματ του Γώργου Στάσση με το μπλε τιμολόγιο
- Γραμμή 1: Θέμα ημερών η εμπορική λειτουργία του πρώτου ανακατασκευασμένου συρμού – Πότε θα παραδοθούν οι υπόλοιποι
- Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Όλα τα μυστικά για το dual listing στην Αθήνα, την ΑΜΚ των 100 εκατ. ευρώ και τη σημασία για τους Έλληνες επενδυτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.