• Διεθνής πολιτική

    Διχασμένη ξανά η ΕΕ για πιθανές κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας – Διαφωνεί η Γερμανία, σύμφωνη η Ιταλία

    • NewsRoom
    Πάολο Τζεντιλόνι

    Πάολο Τζεντιλόνι


    Η πιθανότητα οι νέες  κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, μετά και τις αποκαλύψεις για θηριωδίες στη βόρεια Ουκρανία κατά αμάχων, να στοχεύουν και στον ενεργειακό τομέα, επανέρχεται στο διάλογο, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι να δηλώνει πως «τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

    «Νομίζω ότι αυτό ισχύ σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Τζεντιλόνι πριν τη συνάντηση του Eurogroup, στο οποίο θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων.

    «Η χώρα μου δεν κάνει πίσω, ούτε σε ό,τι αφορά της κυρώσεις στο φυσικό αέριο της Ρωσίας, ιδίως μετά τις θηριωδίες της Μπούτσα», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

    Αλλά και ο  πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε σήμερα υπέρμαχος της απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου από τους “27”.

    Ωστόσο, διστακτική σε μια τέτοια κίνηση εμφανίστηκε ξανά η Γερμανία, η εξάρτηση της οποίας από την Μόσχα παραμένει υψηλή.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ξεκαθάρισε πως το Βερολίνο διαφωνεί στη διακοπή κάθε εισαγωγής πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, επικαλούμενο το τεράστιο κόστος που θα είχε κάτι τέτοιο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ, η άμεση διακοπή εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου από τη Ρωσία «θα έπληττε οικονομικά περισσότερο την ΕΕ και λιγότερο τη Μόσχα».

    Πάντως όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος όσο και η γερμανική κυβέρνηση στηρίζουν τη διακοπή όλων των οικονομικών δεσμών ΕΕ – Ρωσίας. Ωστόσο, οι κλάδοι του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του άνθρακα θα έπρεπε να εξαιρεθούν, τόνισε.

    Διαβάστε επίσης

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι φρικτές δολοφονίες στη Μπούτσα

    Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πήγε στη μαρτυρική Μπούκα και κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία



    ΣΧΟΛΙΑ