ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δηλώσεις με φόντο την εξαιρετικά αρνητική για την Ουκρανία αμερικανορωσική πρόταση για εκεχειρία στο ουκρανικό μέτωπο έκανε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται ποτέ να “προδώσει” την χώρα του.
“Αναμένω τεράστια πολιτική πίεση την επόμενη εβδομάδα”, είπε ο κ. Ζελένσκι, καλώντας παράλληλα κυβέρνηση και κοινοβούλιο να εργαστούν από κοινού για το καλό της χώρας και να διατηρηθεί η εθνική ενότητα.
“Αντιμετωπίζουμε ένα τρομερό δίλημμα: να χάσουμε τον μεγαλύτερο εταίρο μας(σ.σ. τις ΗΠΑ) ή την αξιοπρέπειά μας”, σημείωσε σε δραματικούς τόνους ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.
Τόνισε δε ότι δεν θα δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να κατηγορήσει το Κίεβο ότι υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία, γι΄ αυτό και θα μπει σε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για το αμερικανορωσικό σχέδιο, παρά το περιεχόμενό του.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς για το θέμα.
Διαβάστε επίσης
Τάκης Θεοδωρικάκος: Προχωράμε σε μια σοβαρή μεταρρύθμιση για την εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά
Έρικ Σουόλγουελ: «Ορκισμένος εχθρός» του Τραμπ και υποψήφιος κυβερνήτης της Καλιφόρνια
Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργεία ο σταθμός εξυπηρέτησης βαρέων οχημάτων στην Αθηνών – Πατρών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- In Motion for Safety στο ΕΜΠ
- Γιάννης Στουρνάρας: Από τις χυδαιότερες σκευωρίες που στήθηκε από την τότε κυβέρνηση οι ψευδείς καταθέσεις για τη Novartis
- Χρηματιστήριο: Το πάρτι σε ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, Cener, νέο υψηλό για ΔΕΗ, το +3% της Quest και το 1 δισ. ευρώ μερίσματα στο δ΄ 3μηνο
- ΓΑΙΑΟΣΕ: Ξεκίνησαν οι εργασίες προστασίας και θωράκισης του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Πελοποννήσου