ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δανία προέβη σε αποστολή ιδιωτικών μηνυμάτων στην ομάδα συνεργατών του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την επιθυμία για συζήτηση της ενίσχυσης της ασφάλειας στη Γροιλανδία ή της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ μετέδωσε σήμερα ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος δύο πηγές.
Ο Τραμπ που αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, έχει περιγράψει την άσκηση αμερικανικού ελέγχου στη Γροιλανδία, μιας ημιαυτόνομης περιοχής της Δανίας ως μία «άμεση προτεραιότητα».
Ο ίδιος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άσκησης στρατιωτικών ή οικονομικών πιέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δασμών κατά της Δανίας.
Διαβάστε επίσης:
Κρίσεις 2025: Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου
Γιάννης Μπρατάκος: Θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
Τζο Μπάιντεν: Συνομίλησε με τον Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υποστήριξης της Ουκρανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ποια deals έρχονται μέχρι το τέλος του 2025
- Βουτιά για τον χρυσό, κόπωση στη Wall Street- Πώς θα κλείσει το έτος σύμφωνα με τους αναλυτές
- Το φάντασμα της Lehman Brothers πλανάται πάνω από τις αγορές
- Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο: Ας κρατήσουν οι χοροί, ο «Νιόνιος» χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο
