Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης υποστήριξαν ότι ο ναυτικός αποκλεισμός που έχουν ανακοινώσει σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο του στρατηγικής σημασίας Στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ, μετά την επιβεβαίωση επίθεσης εναντίον σαουδαραβικού πλοίου στην περιοχή.

«Το Μπαμπ ελ Μαντέμπ δεν έχει κλείσει, όπως αφήνουν ορισμένοι να εννοηθεί», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντουσαλάμ, διαπραγματευτής της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης.

1

Όπως διευκρίνισε, οι ενέργειες των Χούθι περιορίζονται σε έναν αποκλεισμό που αφορά αποκλειστικά τη Σαουδική Αραβία και τα πλοία που συνδέονται με αυτή.

Οι Χούθι είχαν ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι σκοπεύουν να εμποδίζουν τη διέλευση σαουδαραβικών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Παράλληλα, προειδοποίησαν τα πλοία που κινούνται στην περιοχή ότι όσα «ανήκουν στον σαουδαραβικό εχθρό» και επιχειρήσουν να διασχίσουν το Στενό θα αποτελέσουν στόχο.

Την Πέμπτη, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων.

Επίσημη πηγή της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι πλοίο ιδιοκτησίας σαουδαραβικής εταιρείας δέχθηκε πλήγμα, από το οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η δεύτερη επίθεση για την οποία έκαναν λόγο οι Χούθι.

Διαβάστε επίσης 

Κύπρος: Σε δίκη Δρουσιώτης και «Σάντη» με 101 κατηγορίες – Η αντίδραση Μυλωνάκη

Επίσκεψη Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, θα συναντηθεί με τον Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο

ΝΑΤΟ: Συμμαχικό F-16 κατέρριψε drone στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας