• Διεθνής πολιτική

    Brexit: Αχτίδα ελπίδας να βρεθεί λύση πριν τις 31 Οκτωβρίου – Τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση

    • NewsRoom


    Μια αχτίδα ελπίδας ότι θα βρεθεί τελικά λύση για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το χθεσινοβραδινό επιτυχημένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

    Όπως έγινε γνωστό από Βρετανό εκπρόσωπο, οι συνομιλίες για το Brexit θα ξαναρχίσουν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, μετά τις «εποικοδομητικές», όπως χαρακτηρίστηκαν, διαπραγματεύσεις, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    «Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο. Οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί», σχολίασε ο Βρετανός.

    Ταυτόχρονα, στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχει μια «αχτίδα ελπίδας» ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 31 Οκτωβρίου.

    «Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές», δήλωσε συγκεκριμένα ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η «κόκκινη γραμμή» για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

    Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα ως σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ