• Διεθνής πολιτική

    Μπρετόν κατά Φον ντερ Λάιεν: «Το ίδιο το ΕΛΚ δεν πιστεύει στην υποψήφιά του»

    • NewsRoom
    H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν

    H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν (Πηγή: La stampa)


    Ευθεία επίθεση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εξαπέλυσε ο Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σημειώνοντας ότι ούτε το ίδιο το κόμμα  στο οποίο ανήκει δεν την πιστεύει.

    Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”, σημειώνει:

    «Το πραγματικό ερώτημα τώρα: Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του».

    Με ανάρτησή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας απάντησε: «Σας ευχαριστούμε, επίτροπε Μπρετόν, για το ενδιαφέρον σας για το ΕΛΚ και την υποψήφιά μας.

    Γνωρίζω ότι οι φιλελεύθεροι αγωνιούν για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές – χωρίς διορατικότητα, κανένα μήνυμα, καμία συνάφεια.

    Και ξέρω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη Γαλλία για το (σ.σ. κόμμα ) Renaissance, καθώς πιέζονται από τα άκρα που βοήθησαν να αναπτυχθούν αποδυναμώνοντας την παραδοσιακή κεντροαριστερά & την κεντροδεξιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην εκστρατεία!».

    Σε ερώτηση που τέθηκε για τη στάση του Τιερί Μπρετόν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Κομισιόν στους ανταποκριτές, η εκπρόσωπος Βέρλε Νατς απάντησε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει κι ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και δεν έγινε με τον ρόλο του ως επιτρόπου.

    Επεσήμανε επίσης ότι η γενική γραμματεία θα στείλει υπενθύμιση σε όλους τους επιτρόπους για τις κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την περίοδο της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μακρόν: Θέλει να εγγράψει την άμβλωση στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

    Μεντβέντεφ: Ο Μπάιντεν είναι όνειδος για την Αμερική

    Παπαστεργίου: Έρχεται το «Actionbot» για την έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή



    ΣΧΟΛΙΑ