ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μια ξεκάθαρη αναφορά σε δολοφονία, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι ο θάνατος της Μάχσα Αμινί «πρέπει να διερευνηθεί δεόντως και οποιοσδήποτε αποδειχθεί υπεύθυνος για τον θάνατό της πρέπει να λογοδοτήσει».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, υπογραμμίζει ότι αναμένεται από το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και να εξασφαλίσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ελεύθερη ροή πληροφοριών.
Επιπλέον, η ΕΕ αναμένει από την Τεχεράνη να διευκρινίσει τον αριθμό των θανάτων και των συλληφθέντων και να απελευθερώσει όλους τους μη βίαιους διαδηλωτές επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της πριν από το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, για να αντιμετωπίσει τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί και τον τρόπο με τον οποίο οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν» σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Διαβάστε επίσης
Κιρ Στάρμερ: Δέσμευση για κατάργηση φοροελαφρύνσεων στους πλούσιους
Σερβία: Δεν αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα που γίνονται στην Ουκρανία
DW: Αστάθμητος παράγοντας η αποχή για τις ιταλικές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έξι ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Αττικής
- Λεωφόρος Συγγρού: Συνελήφθη 31χρονος οδηγός μηχανής – Οδηγούσε με 161χλμ/ώρα (Βίντεο)
- Μιχαηλίδου: Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο – Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2026 ανακηρύχθηκε η Θέρμη
- Γκίκας από Άγιο Ευστράτιο: Εγκαινιάζουμε ένα υπερσύγχρονο Σκάφος – Πλωτό ασθενοφόρο που προσθέτει νέες δυνατότητες στο Λιμενικό