• Διεθνής πολιτική

    Μπορέλ: Η Ε.Ε καταδικάζει τις ρωσικές απειλές για χρήση βίας κατά του ΔΠΔ

    Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

    Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ


    Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την παράνομη απειλή υψηλόβαθμου Ρώσου εκπροσώπου για χρήση βίας κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και της χώρας στην οποία βρίσκεται, δηλαδή της Ολλανδίας, τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

    Εκφράζει επίσης τη λύπη της, συνεχίζει η ανακοίνωση, για τα μέτρα που εξήγγειλε η Ρωσία κατά της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των δικαστών που εμπλέκονται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ρώσων εκπροσώπων.

    Η ΕΕ επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οποιοδήποτε μέτρο αντιποίνων εναντίον όσων εμπλέκονται στο έργο του ΔΠΔ είναι απαράδεκτο, επισημαίνεται. Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογραμμίζει ότι καθοδηγώντας τον αγώνα κατά της ατιμωρησίας, το ΔΠΔ πρέπει να μπορεί να εργάζεται ανεξάρτητα και αμερόληπτα.

    Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση του Δικαστηρίου από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση με στόχο την παρεμπόδιση της απονομής της δικαιοσύνης και την υπονόμευση του διεθνούς συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικουμενικότητα του Καταστατικού της Ρώμης και να καλεί όλα τα κράτη που δεν το έχουν κάνει ακόμη να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ΔΠΔ για να τερματιστεί η ατιμωρησία για τα πιο σοβαρά εγκλήματα.

    Διαβάστε επίσης

    Ισπανία: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής της ακροδεξιάς κατά της κυβέρνησης Σάντσεθ



    ΣΧΟΛΙΑ