• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Το μήνυμά του για το Πάσχα των Ορθοδόξων

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Τις ευχές τους για το Πάσχα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας έστειλαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ,  με γραπτή ανακοίνωση.

    Στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ξεχνά να αναφερθεί και σε όσους υποφέρουν από τη βαρβαρότητα του πολέμου και των διώξεων. «Θρηνούμε με όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή που φοβούνται για την ασφάλειά τους και αφιερωνόμαστε ξανά στην εργασία για την ειρήνη με δικαιοσύνη και για την ελευθερία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

    Αναλυτικά η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου:

    Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές σε όλους τους φίλους μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα που γιορτάζουν το Πάσχα. Χαιρόμαστε μαζί σας για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και τον θρίαμβο του φωτός επί του σκότους.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της ιερής περιόδου, κρατάμε στις προσευχές μας όλους εκείνους που υποφέρουν από τη βαρβαρότητα του πολέμου και των διώξεων. Θρηνούμε με όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή που φοβούνται για την ασφάλειά τους και αφιερωνόμαστε ξανά στην εργασία για την ειρήνη με δικαιοσύνη και για την ελευθερία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων.

    Φέτος, είδαμε για άλλη μια φορά τους ουσιαστικούς τρόπους με τους οποίους οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ενισχύουν το έθνος και τον κόσμο μας: μέσω της συμπόνιας και της υπηρεσίας προς τους άλλους, διαδηλώσεις διαθρησκειακής αλληλεγγύης, υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους παντού και φροντίδα για τη δημιουργία. Ας συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα της χαράς του Πάσχα μέσω της κοινής μας εργασίας για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που εκτιμά την εγγενή αξιοπρέπεια και την απέραντη αξία κάθε ανθρώπου.

    Είθε η ειρήνη του Χριστού να είναι μαζί σας τώρα και πάντα. Καλό Πάσχα.

    Διαβάστε επίσης

    Τα μηνύματα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Ανάσταση δεν είναι ιδεολογία, είναι σχέση

    Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η βία και η αδικία δεν θα νικήσουν στο τέλος



    ΣΧΟΛΙΑ