• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Αυτοκτονία για τη Βόρεια Κορέα μια πυρηνική επίθεση από μέρους της

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι μια πυρηνική επίθεση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας θα προκαλούσε «το τέλος» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

    Η δήλωση αυτή του Μπάιντεν έγινε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνομιλίες στον Λευκό Οίκο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι μόνον εκείνος έχει την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα αλλά σημείωσε ότι δεν θα αναπτύξει πυρηνικά στην κορεατική χερσόνησο. Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

    Ο Γιουν Σουκ Γεόλ από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας. Η ειρήνη με την Πιονγκγιάνγκ είναι εφικτή μόνο με την επίδειξη δύναμης και όχι μέσω της έκφρασης «καλής θέλησης», επέμεινε. «Μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη με συντριπτικά ανώτερες δυνάμεις και όχι μια πλασματική ειρήνη, βασισμένη στην καλή θέληση της άλλης πλευράς», είπε.

    ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν εξάλλου να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία τους σε κρίσιμους τομείς της τεχνολογίας, όπως στα μικροτσίπ, τα ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες. Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η πολιτική του για τους ημιαγωγούς δεν έχει ως στόχο να πλήξει την Κίνα αλλά, αντιθέτως, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην εγχώρια βιομηχανία και να βελτιώσει την πρόσβαση στα μικροτσίπ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Τζο Μπάιντεν: Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιπροσωπεύει κίνδυνο για την δημοκρατία

    Κρίστιαν Λίντνερ: Απορρίπτει τις προτάσεις της Κομισιόν για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ