• Διεθνής πολιτική

    Άρμιν Λάσετ: Παραιτείται από πρόεδρος του CDU

    • NewsRoom
    Άρμιν Λάσετ: Παραιτείται από πρόεδρος του CDU


    Ο Άρμιν Λάσετ παραιτείται από πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος CDU, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    O Άρμιν Λάσετ είχε ηγηθεί της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ως υποψήφιός της. Ωστόσο, μετά την αποτυχία στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες κατέλαβε τη δεύτερη θέση, για πρώτη φορά από το 2002, υπήρχαν έντονες αντιδράσεις για το πρόσωπό του.

    Ο ίδιος κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος φέρεται να εξέφρασε την ετοιμότητά του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), «εάν με άλλα πρόσωπα θα ήταν καλύτερα».

    Ο κ. Λάσετ δήλωσε στα αρμόδια πρόσωπα εντός των Συντηρητικών ότι το κόμμα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή μετά την εκλογική του ήττα και ότι ο ίδιος επιθυμεί να βοηθήσει στον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, κάτι που ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, όπως δήλωσαν στο Reuters πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτήν.

    Όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, ο κ. Λάσετ πρότεινε η ανάδειξη νέας ηγεσίας να πραγματοποιηθεί στο ήδη προγραμματισμένο Συνέδριο του CDU στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Δρέσδη. Έως τότε ο κ. Λάσετ προτίθεται, όπως φέρεται να είπε, να συντονίσει τις διαδικασίες προετοιμασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναστασιάδης για Nautical Geo: Η Τουρκία υπονομεύει ξανά την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο

    Κατ΄αρχήν συμφωνία για διαδικτυακή συνάντηση Μπάιντεν – Σι μέχρι το τέλος τους έτους



    ΣΧΟΛΙΑ