ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, υπερασπίστηκε την επίθεση της χώρας στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν ως «επιθέσεις αυτοάμυνας».
Όπως έχουμε αναφέρει, το Κουβέιτ αναχαίτισε 30 βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ μια επίθεση στο αεροδρόμιό του σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε δεκάδες.
Our Armed Forces are conducting self-defense strikes on sites the U.S. is permitted to use to attack civilian shipping and violate the ceasefire.
Any hostile act will be met with an immediate, decisive response. What sanctions and war failed to achieve won't be won with more war pic.twitter.com/CwjULJ6PeI
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) June 3, 2026
Ο Αραγτσί έγραψε στο X ότι οι ιρανικές δυνάμεις στόχευσαν τοποθεσίες που οι αμερικανικές δυνάμεις «χρησιμοποιούν για να επιτεθούν σε πολιτικά πλοία και να παραβιάσουν την εκεχειρία», σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε εχθρική πράξη θα αντιμετωπιστεί με άμεση και αποφασιστική απάντηση».
«Ό,τι δεν κατάφεραν οι κυρώσεις και ο πόλεμος, δεν θα κερδηθεί με περισσότερο πόλεμο», είπε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιοι είναι οι οκτώ Έλληνες investment bankers που μέσα σε τρεις μήνες έφεραν στις εισηγμένες κεφάλαια 7 δισ. ευρώ
- Ελληνικές τράπεζες: Από τα «κόκκινα» δάνεια του 45% σε κεφαλαιοποίηση άνω των 50 δισ. ευρώ – Οι 20 αριθμοί της μεγάλης επιστροφής
- Μουντιάλ 2026: Η πολιτική «εισβάλλει» στον τελικό Αργεντινή-Ισπανία – Τραμπ, Σάντσεθ, Μέσι και Μαλβίνες στο επίκεντρο
- ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόεδρος της ΚΟ η Ρένα Δούρου με 7 ψήφους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.